Boklansering: Operasjon TITLE. Tokt mot "Tirpitz" i Trondheimsfjorden

Arrangement av Museumsforlaget og Forsvarsmuseet Rustkammeret

Velkommen til boklansering av "Operasjon TITLE" på Rustkammeret! Boka presenteres av forfatter Frode Lindgjerdet. Han er cand.philol. i historie fra NTNU og jobber til daglig som historiker og formidler ved Forsvarsmuseet Rustkammeret i Trondheim.

 
På bokslippet får vi høre den spennende historien om Operasjon TITLE, som var et forsøk på å senke det tyske slagskipet Tirpitz ved hjelp av såkalte menneskelige torpedoer i slutten av oktober 1942. Tirpitz lå da i Fættenfjorden, en sidearm til Trondheimsfjorden. Boka beskriver planleggingen, gjennomføringen og flukten etter det mislykkede angrepet.


Dette er en historie om mot, oppfinnsomhet og vilje til å bruke ny og uprøvd teknologi i en desperat situasjon, samt flukten gjennom det okkuperte Trøndelag. Den er basert på primærkilder fra britiske arkiver, telegrammer og rapporter som ble nedtegnet like før, under og rett etter operasjonen.
Salg av signerte bøker. Fri inngang til museets utstilling rett etter lanseringen.


OBS! Grunnet koronasituasjonen vil gratisbilletter legges ut 15. oktober. Merk også at lokalet har ti trappetrinn uten heis.

Link til arrangementet på Facebook

Detaljer

Dato fredag 22. oktober 2021
Klokkeslett 18:3020:00
Kalender TMS - arrangementskalender

Sted

Navn Rustkammeret, Fanehallen
Adresse
Kongsgårdsgata 1D
7013 TRONDHEIM
Stedsbeskrivelse Forsvarsmuseet Rustkammeret i Erkebispegården.
Kjøreinstruks Forsvarsmuseet Rustkammeret, Erkebispegården Trondheim