Sjef Luftforsvarets luftmaktseminar 2022

Krigen i Ukraina. Sikkerhetspolitiske og militære konsekvenser av det russiske angrepet på Ukraina.
Du kan delta fysisk eller digitalt. Gå hit for registrering og program: https://www.forsvaret.no/.../sjef-luftforsvarets...
Krigen i Ukraina har rystet store deler av verden, og har gitt oss et innblikk i russisk utøvelse av militærmakt som er unik. Ukraina har gitt oss innblikk i hvordan en stat kan stå imot en russisk angrepskrig som vi må lære av.
Årets Luftmaktsseminar tar mål av seg til å belyse Ukraina-konfliktens bakgrunn og årsak, hvordan partene har anvendt militærmakt og med hvilke resultater. Seminaret vil diskutere krigens betydning for Europa, NATO og Norge, med et særlig søkelys på betydningen for luftmaktens fremtidige rolle og for Luftforsvaret.
Innledningsvis vil seminaret belyse årsakene til konflikten, hvordan denne er begrunnet av Russland og hvorfor og hvordan Vesten og NATO har imøtegått den russiske argumentasjonen.
Seminaret vil videre belyse hvordan partene har anvendt militærmakt, med hvilke midler og med hvilke effekter med spesiell vekt på luftmaktsanvendelsen.
Seminaret vil avslutningsvis rette søkelyset på både de korte- og langsiktige konsekvensene av konflikten for Europa, NATO, Forsvaret og Luftforsvaret. Seminaret vil i særlig grad drøfte hvordan de militære erfaringene som kan utledes fra konflikten i Ukraina kan og bør påvirke norsk militær og luftmilitær tankegang, strategiutvikling og stridside.
Seminaret vil som vanlig gi mulighet for en god kombinasjon av innsiktsfulle foredrag, diskusjon og sosiale aktiviteter.

Detaljer

Dato onsdag 08. juni 2022 - 08:30
torsdag 09. juni 2022 - 16:00
Kalender TMS - arrangementskalender

Sted

Navn Luftkrigsskolen, LKSK/FHS
Adresse
Persaunvegen 61
7046 TRONDHEIM
Kjøreinstruks https://goo.gl/maps/kJfTneyXEG8wVt4r7