Foredrag: Forsvarets veteraninspektør Morten Henriksen

(Foto: Håvard Madsbakken / Forsvaret)

Onsdag 18. oktober kan vi ønske velkommen til foredrag med Forsvarets veteraninspektør, oberst Morten Henriksen. Tema for foredraget er "Forsvarets veterantjeneste - Oppdrag og utfordringer".

Forsvarets veteraninspektør leder Forsvarets veterantjeneste som er faginstans for veteranspørsmål innad i Forsvaret, og et kontaktpunkt ut mot samfunnet. Avdelingen bidrar blant annet til dokumentasjon av norsk deltakelse i internasjonale operasjoner, og er fagansvarlig for den årlige veterankonferansen. En hovedoppgave for FVT var i utgangspunktet å koordinere Forsvarets arbeid med oppfølging av tiltakene i Regjeringens handlingsplan for ivaretakelse av veteraner fra internasjonale operasjoner. FVT har også som en oppgave å forvalte Forsvarets dekorasjoner knyttet til deltakelse i internasjonale operasjoner.

Om Morten Henriksen

Oberst Morten Henriksen er en norsk luftforsvarsoffiser. Fra 2021 er han Forsvarets veteraninspektør og sjef for Forsvarets veterantjeneste (FVT). Henriksen har bakgrunn særlig fra baseforsvar innen Luftforsvaret i Norge, så vel som fra internasjonale operasjoner i Afghanistan og Bosnia-Hercegovina.

Henriksen er utdannet ved Luftkrigsskolen (1992–1994 og 2007–2009), og ble, som beste elev i sitt kull i 2009, tildelt Luftforsvarets kårde så vel som Generalinspektørens ærespris. Han gjennomførte Forsvarets stabsskole I i 2002; deretter Forsvarets stabsskole II i 2004–2005. Henriksen har også studert pedagogikk og fjernundervisning ved Universitet i Innlandet. Han har gjennomført seniorkurs ved NATO Defence College i Roma (2009–2010).

Henriksen kommer fra Luftforsvarsstaben, hvor han har tjenestegjort siden nyttår 2021. Før det tjenestegjorde han ved NATOs hovedkvarter i Sarajevo fra juli 2018. Han har også erfaring fra internasjonale operasjoner etter å ha tjenestegjort som stabssjef ved PRT-en i Afghanistan. Henriksen har også bakgrunn som sjef for Luftkrigsskolen, og har i tillegg vært prosjektoffiser for å lede sammenslåing av høyskolen og krigsskolene.

Foredraget er gratis. Påmelding er obligatorisk.

Link til påmelding

Detaljer

Dato onsdag 18. oktober 2023
Klokkeslett 18:0019:30
Kalender TMS - arrangementskalender

Sted

Navn Rustkammeret, Fanehallen
Adresse
Kongsgårdsgata 1D
7013 TRONDHEIM
Stedsbeskrivelse Forsvarsmuseet Rustkammeret i Erkebispegården.